Servicii

Decoreaza-ti singur casa!

Alegeti culoarea

 
Alegeti culoarea sau modelul coloristic dorit apoi folositi cartelele noastre de culori pentru a vedea diferite combinatii de culori si pentru a identifica nuantele dorite, nuante pe care le puteti gasi in toate magazinele noastre.

*Sfat:

Vopsiti suprafete mici ale camerei pentru a "testa" culoarea in zonele de umbra si de lumina ale camerei.
Intotdeauna cumparati mai multa vopsea decat aveti nevoie pentru a fi siguri ca o sa va ajunga (este posibil ca suprafata sa absoarba mai multa vopsea daca nu este bine amorsata) dar si pentru a va ramane o cantitate in plus pentru eventualele ajustari de final.

Luati in considerare elementele camerei.

Luati in considerare elementele care nu vor fi vopsite sau schimbate:

  • Tapiteria
  • Draperiile
  • Covoarele
  • Podelele


Asigurati-va ca nuantele alese pentru pereti, tavan si elementele din lemn sunt compatibile sau completeaza celelalte elemente colorate din camera.

Pregatirea incaperii si a suprafetei ce urmeaza a fi vopsita

Pregatirea incaperii:


Acoperiti elementele de mobilier si plantele pe care le-ati pastrat in incapere pentru a nu le stropi cu vopsea.

Daca vopsiti exteriorul casei sapati un mic canal in jurul acesteia pentru a nu murdari baza casei.
Protejati, de asemenea, usile si ferestrele

Pregatirea suprafetei


Corectati problemele/defectele suprafetei pentru a evita reaparitia acestora


Fiecare produs al Policolor are o Fisa Tehnica in care gasiti informatii legate de: metodele de aplicare, baza pe care se aplica si pregatirea optima a suprafetei.


Grunduirea


La ce este folositor grundul?


Grundul face ca vopseaua sa fie mai usor de aplicat, sa arate mai bine si sa dureze mai mult. Asigura un aspect egalizat, omogen al suprafetei.


De regula, trebuie sa aplicati grund pe grinzile nevopsite si pe suprafetele poroase sau cu denivelari.


*Sfat:

Aplicati grund pe suprafetele noi, fara defecte pentru a asigura o mai buna aderenta si uniformitate pentru vopseaua ce urmeaza sa fie aplicata.

Vopsirea


In momentul in care trebuie sa vopsiti (interior sau exterior) una din cele mai importante decizii pe care trebuie sa o luati este alegerea vopselei potrivite, calitatea vopselei ce urmeaza a fi folosita. Vopselele Radical 1 sunt destinate sa creeze rezultatele cele mai frumoase si durabile. Si desi vopselele Policolor de inalta calitate pot avea un cost mai ridicat, rezistenta lor este de doua ori mai mare decit rezistenta vopselelor obisnuite, fiind astfel mai economice pe termen lung. Iata cateva din beneficiile pe care le puteti obtine folosind o vopsea de calitate in locul uneia ieftine:


  • Coeziune perfecta, posibilitate mai mica de a forma bule, a se coji sau jupui.
  • Stabilitate mai mare la cretare, excelenta pastrare a culorilor.
  • Rezistenta mai mare la murdarie, astfel vopseaua isi pastreaza aspectul de prospetime mai mult timp.
  • Rezistenta mai ridicata la mucegai, astfel aspectul vopselei nu va fi stricat de pete neplacute negre sau maro.
  • Foarte buna durabilitate


Reguli de securitate


Vopsirea in sine nu este o activitate ce implica pericol dar regulile de buna siguranta trebuie urmate intotdeauna pentru a evita eventuale probleme sau accidente.


Diluarea


Cand aplicati vopsea pe baza de solvent asigurati-va ca toate sursele de foc sunt stinse/inchise. Purtati manusi de cauciuc si lucrati in mediu bine aerisit cand folositi orice tip de produs diluat, cum ar fi vopseaua pe baza se ulei, diluantii, produsele de indepartat lacul sau vopseaua (decapanti).


Echipament personal de protectie


Pielea, ochii si plaminii trebuie sa fie intotdeauna protejate. Aceasta se poate realiza folosind MANUSI, OCHELARI DE PROTECTIE si MASCA DE PRAF sau RESPIRATOR. Manusile de lucru textile sau din piele sunt necesare cand razuiti, lucrati cu peria de sarma, slefuiti. Purtati manusi mai ales cand lucrati cu lemn neslefuit!


Manusile de cauciuc trebuie sa le purtati cand lucrati cu solutii de decolorare, diluanti de vopsea sau produse de inlaturat vopseaua sau cand lucrati cu orice tip de acid. De asemenea, folositi manusi cand curatati instrumentele de lucru folosind diluant sau white spirit. (NOTA: asigurati-va ca manusile sunt facute dintr-un tip de cauciuc pe care nu il vor inmuia diluantii pentru lac sau alte produse chimice puternice.)

Protejati-va ochii cu ochelari de protectie cand folositi peria de sirma, cand razuiti, slefuiti sau vopsiti suprafete aflate deasupra capului. Ochelarii de protectie sunt obligatorii cand lucrati cu acizi, produse de decolorare sau alte preparate chimice. De asemenea, purtati masca de praf atunci cand slefuiti.

Curatarea / pastrarea pensulelor si a trafaletilor


Curatarea vopselei: cea mai buna metoda este de a curata instrumentele imediat dupa folosire.


Daca ati folosit vopsea latex spalati pensula sau trafaletul sub jet de apa calda folosind un pic de detergent de vase, pana cand se curata toata vopseaua de pe pensula. Asigurati-va ca toata cantitatea de sapun a fost indepartata prin spalare. Scurgeti excesul de apa din parul pensulei sau uscati cu o bucata de carpa. Dupa curatare inveliti pensulele in ambalajul original sau in folie de aluminiu. Uscati bine trafaletii.


Curatarea vopselelor pe baza de ulei sau alchidice: turnati solventul potrivit in doua cutii mici. Acesta trebuie sa fie solvent recomandat pentru vopseaua respectiva sau puteti folosi white spirit atunci cand nu aveti nici o informatie privind tipul de solvent ce trebuie folosit. Inmuiati pensula in prima cutie pentru a indeparta cea mai mare parte a vopselei de pe pensula. Inmuiati pensula in cea de a doua cutie pentru a indeparta total restul de vopsea. Stergeti excesul de solvent folosind o bucata de carpa. Dupa curatare inveliti pensulele in ambalajul original sau in folie de aluminiu. Uscati bine trafaletii.


Depozitarea vopselei ramase


1. Acoperiti gura cutiei cu un ambalaj de plastic dupa ce in prealabil ati sters bine cutia de vopsea.

2. Inchideti capacul bine blocandu-l cu ciocanul.

Vopselele pe baza de ulei sau alchidice au tendinta de a forma "pelicula" pe timpul depozitarii. O masura in plus poate fi sa inchideti FOARTE bine capacul si sa agitati cutia in sus si in jos. Vopseaua va ajuta la sigilarea cutiei.


Indicatii pentru depozitarea vopselei: 1. Vopsiti o linie pe eticheta cutiei, astfel veti sti ce culoare contine.


2. Notati pe capac data si camera pe care ati vopsit-o cu acea vopsea.

3. Nu pastrati vopseaua in soare sau in apropiere de o sursa de incalzire.
4. Feriti vopselele de inghet.

Eliminarea/aruncarea resturilor de vopsea


Deoarece vopseaua latex nu prezinta pericole poate fi lasata sa se intareasca si apoi aruncata. Un lucru important cand intariti vopseaua latex este sa evitati problemele ecologice si problemele legate de poluarea apelor.


Intarirea vopselei latex:


1. Indepartati capacul containarului si lasati-l deschis intr-un loc sigur si bine aerisit, ferit de accesul copiilor sau al animalelor.

2. In functie de cantitatea de vopsea acest proces poate dura citeva zile.
Daca aveti cantitati mari de vopsea ce trebuie aruncata puneti in ea materiale absorbante, cum ar fi resturi de lemn. Cand vopseaua s-a uscat o puteti arunca in cosul de gunoi.
3. Indepartati capacele si aruncati la cosul de gunoi.